Arroz Con Leche

Arroz Con Leche

Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Arroz Con Leche. One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Arroz Con Leche is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It is simple, it's quick, it tastes yummy. It's appreciated by millions every day. Arroz Con Leche is something which I have loved my entire life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Arroz Con Leche, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz Con Leche delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Arroz Con Leche is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Arroz Con Leche estimated approx 135'.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can cook Arroz Con Leche using 9 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.

Esta receta siempre nos recordará a Casa Arturo de Gijón. Ese postre típico Asturiano con su azúcar quemada por encima que es un placer. Es un postre que lleva su tiempo, pero rematará cualquier comida de forma excelente.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Arroz Con Leche:

  1. 24 g Piel Fina de Naranja o Limón (con lo menos posible de parte blanca adherida para que no amargue)
  2. 4 g Canela en Palo o Rama (2 Palos de Canela)
  3. 1000 g Leche Semidesnatada (si es entera de vaca no harían falta los 100 g de Nata)
  4. 120 g Azúcar (+60g azúcar para quemar opcional)
  5. 26 g Mantequilla sin Sal
  6. 100 g Arroz Bomba
  7. 100 g Agua
  8. 2 g Sal (2 puñadito)
  9. 100 g Nata (38% materia grasa)

Steps to make to make Arroz Con Leche

  1. Calentamos los 1000 g de leche a fuego medio (3 de 6) hasta el punto de ebullición. Retiramos del fuego con el primer hervor, añadimos la piel fina de la naranja o limón, la mantequilla 26 g y por último las ramas o palos de canela. Dejamos todo en reposo durante 5 minutos mínimo (infusionando la leche, cuanto más tiempo, más aroma coge). Pasamos a una taza 250 g de esta leche y la reservamos aparte.
  2. En otra cazuela ponemos los 100g de arroz con el 100 g de agua y las 2 pizquitas de sal y lo llevamos a ebullición, la sal es importante porque le da un toque trascendental, casi el secreto fundamental para que sea un auténtico arroz con leche. En cuanto el arroz haya chupado todo el agua retiramos.
    Al añadir poco agua, el arroz aún estará un poco duro, pero con este proceso conseguimos ahorrar casi media hora.
  3. Pasamos el arroz a la cazuela de la leche y hervimos a fuego lento (2 de 6) para que no se vaya pegando a la cazuela y que se mezclen bien los sabores. El proceso de evaporación de la leche y que el arroz suelte el almidón que le queda será de 60’.
  4. Llegado a este punto añadimos 250 g de leche que tenemos reservado y los 100 g de Nata. Seguimos con la temperatura baja (2 de 6) otros 60’ más, siempre removiendo con una cuchara de madera para conseguir ese punto deseado de cremosidad.
  5. Cuando consigamos que el arroz esté cremoso, teniendo en cuenta que cuando se enfríe engordará un poco, añadimos los 120g de azúcar (yo he usado poca cantidad pues con el azúcar quemado contrarrestamos el exceso de dulce). El azúcar siempre lo añadimos al final para que no se pegue, además también engordará la crema un poco. Removemos y dejamos que reposen 15 minutos antes de servir.
  6. Para servir, llenamos cuenquitos. Cuando vayamos a servir el arroz con leche quemaremos la superficie. Echamos una cucharada de azúcar mezclado con canela en polvo en la parte superior y quemamos con un soplete de cocina con la llama al mínimo para simplemente dorar el azúcar y no quemarlo.
  7. Servimos frío.

As your experience and self-confidence expands, you will certainly discover that you have extra all-natural control over your diet plan as well as adapt your diet regimen to your individual preferences gradually. Whether you want to offer a dish that uses fewer or even more components or is a little bit basically zesty, you can make simple changes to achieve this goal. In other words, start making your dishes on schedule. As for fundamental food preparation skills for novices you do not need to learn them but only if you master some straightforward food preparation strategies.

This isn't a total overview to fast and easy lunch dishes however its great food for thought. Ideally this will certainly get your creative juices flowing so you can prepare delicious meals for your household without doing way too many heavy meals on your journey.

So that is going to wrap it up with this exceptional food How to Prepare Perfect Arroz Con Leche. Thank you very much for reading. I'm sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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