Tamales Verdes

Tamales Verdes

Hello everybody, it is Brad, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Tamales Verdes. One of my favorites. This time, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Tamales Verdes is one of the most well liked of current trending meals on earth. It's easy, it is fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. Tamales Verdes is something which I've loved my entire life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Tamales Verdes, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tamales Verdes delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Tamales Verdes is 20 tamales aprx. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Tamales Verdes estimated approx 3 horas.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can have Tamales Verdes using 15 ingredients and 19 steps. Here is how you can achieve it.

Los tamales son un platillo típico de México. Ésta es la receta tradicional de mi familia.
Mi mamá decía que si estabas enojada y así preparabas la masa para los tamales, te salía cada tamal mitad crudo mitad cocido; así que esta receta hay que prepararla bien y de buenas 😄.
Se las comparto con mucho cariño! ☺
#Tamales

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Tamales Verdes:

  1. para la masa:
  2. 2 kilos harina especial para tamales (nixtamalizada)
  3. 400 gramos manteca vegetal
  4. 400 gramos manteca de cerdo
  5. 20 gramos royal
  6. caldo de pollo (el necesario)
  7. 3 cucharadas sal molida
  8. para el relleno:
  9. 1 pechuga de pollo
  10. 1/2 kilo tomates
  11. 10 chiles serranos
  12. 2 dientes ajo
  13. 1 pedazo cebolla
  14. sal
  15. Hojas maíz para tamal

Steps to make to make Tamales Verdes

  1. Pon a remojar las hojas en una bandeja con agua.
  2. Lava muy bien la pechuga de pollo y ponla a cocer con agua, sal y un trozo de cebolla.
  3. Una vez cocida desmenúzala con ayuda de dos tenedores y reserva.
  4. Aparte en una olla grande pon a cocer los tomates y los chiles previamente lavados.
  5. Ya que se cocieron, licúalos con los 2 dientes de ajo, una cucharadita de sal y un trozo de cebolla. Reserva.
  6. En un molde grande coloca los 400 gramos de manteca de puerco y 400 gramos de manteca vegetal.
  7. Amásala hasta que tenga una consistencia suave y no se sientan grumos. (aproximadamente 20 minutos)
  8. Una vez que ya se suavizó, agrega la harina nixtamalizada y los 20 gramos de royal.
  9. Amasa hasta que integren los ingredientes.
  10. Agrega poco a poco el caldo de pollo hasta que la masa tenga una consistencia suave, como de helado (aproximadamente medio litro de caldo de pollo).
  11. Agregar sal de cucharada en cucharada hasta que la masa esté un poco saladita (yo agregué 3 cucharadas soperas en total). Ya que quedó la consistencia y el sabor adecuado dejar reposar unos minutos.
  12. Sacar las hojas de maíz del agua y escurrirlas un poco, no es necesario secarlas.
  13. Tomar una hoja y ponle dos a tres cucharadas de masa en el centro de la hoja, según el tamaño que desees del tamal.
  14. Ponerle un poco del pollo desmenuzado.
  15. Ponerle salsa.
  16. Cerrar la hoja apretando un poco y llevando el piquito de la hoja hacia arriba. Continúa así hasta que se termine la masa.
  17. En una vaporera poner agua hasta la rejilla, colocar unas monedas (ésto indica que la vaporera todavía tiene agua si suenan las monedas).
  18. Colocar los tamales parados y bien pegados unos con otros para evitar que se caigan. Esto lo hacíamos en casa, persignar la olla y después tapar muy bien para evitar que salga el vapor.
  19. Cocinar a fuego alto por 2 horas aproximadamente hasta que los tamales estén bien cocidos y esponjados. Sacar y servir.

As your experience and self-confidence grows, you will find that you have a lot more all-natural control over your diet plan and adjust your diet regimen to your personal tastes over time. Whether you intend to offer a dish that uses fewer or even more ingredients or is a little bit basically spicy, you can make straightforward modifications to accomplish this objective. To put it simply, begin making your dishes on time. When it comes to fundamental cooking skills for newbies you don't require to discover them but only if you grasp some simple cooking techniques.

This isn't a full guide to fast and also simple lunch dishes however its good food for thought. Hopefully this will certainly obtain your imaginative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing a lot of square meals on your trip.

So that is going to wrap this up with this special food Simple Way to Make Any-night-of-the-week Tamales Verdes. Thanks so much for reading. I'm sure that you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Falso guacamole

Esferitas de Camote

Tamales de calabaza tamala