Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas
Hello everybody, it's me, Dave, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas. One of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas is one of the most popular of recent trending foods on earth. It's appreciated by millions daily. It is simple, it is quick, it tastes delicious. Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas is something that I have loved my entire life. They are fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas is +5 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas estimated approx 30 minutos.
To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas using 23 ingredients and 19 steps. Here is how you cook that.
Las tlayudas son una receta #tradicional del estado de Oaxaca, consiste en una tortilla cocida con lechuga, tomate, aguacate, quesillo o queso oaxaca, asiento de puerco y algún tipo de carne ya sea de pollo o res, en cada región se preparan diferente, en algunos lugares usan mayonesa en lugar de asiento, en otros lugares se comen abierta como tostada y en otros cerrada como quesadilla, pero solo en Oaxaca puedes encontrar unas buenas tlayudas. #g104
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas:
- Frijol molido
- 500 gramos frijol
- Agua
- 1/4 de cebolla (esto es al gusto)
- 10 dientes ajo (esto es al gusto)
- 5 gr sal aprox. (Al gusto)
- Tinga
- Sal (al gusto)
- 2 dientes ajo (al gusto)
- Agua
- 1 pechuga
- 1 kg tomate
- 1 lata chiles chipotles (210 gr)
- 1 cebolla
- Armado
- Frijol molido
- Tinga de pollo
- 1 lechuga (a elección)
- 1 tomate
- 1 aguacate
- Quesillo (queso Oaxaca)
- Asiento de puerco
- Tortillas tlayudas
Instructions to make to make Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas
- Para el frijol primero lo escogemos y lo lavamos
- En una olla cualquiera ponemos a hervir agua y agregamos el frijol junto con la cebolla y los ajos
- Añadimos sal y tapamos, dejamos hervir durante 4-6 hrs, revolvemos cada hora y checamos el nivel de agua, agregar más si hace falta, hasta que los granos de frijol estén blandos
- Ponemos un poco de frijoles en la licuadora, añadimos un ajo, un trocito de cebolla, unas hojas de aguacate y molemos hasta que se vuelva una mezcla homogénea
- Al final agregamos sal y freímos en recipiente cuidando que no se queme
- Para la tinga de pollo, primero lavamos y limpiamos la pechuga para posteriormente ponerla a hervir con un pedazo de cebolla y dos ajos
- Cuando esté hirviendo le quitamos con una cuchara la espuma y grasa que haya en la superficie del agua
- Esperamos a que se enfríe, sacamos la pechuga en un recipiente y empezamos a desmenuzar
- Picamos en cubos(bronoise) el tomate y la cebolla
- En la licuadora picamos un tomate, le agregamos la lata de chiles chipotles y un poco del caldo de la pechuga y molemos hasta que sea como una pasta
- En una cacerola agregamos un poco de aceite y añadimos el tomate y la cebolla.
Freímos hasta que el tomate se deshaga - Agregamos el pollo, revolvemos y añadimos sal,
- Agregamos la pasta de chile y tomate, revolvemos y dejamos hervir hasta espesar y que haya desaparecido parte del agua
- Ahora pasamos a nuestra preparación: lavamos y desinfectados la lechuga y el tomate y picamos al tamaño que nos guste
- Tomamos nuestra tortilla y la untamos de asiento y frijol
- Añadimos quesillo (queso Oaxaca) y la lechuga
- Añadimos la cantidad al gusto de carne y por último añadimos rebanadas de tomate y aguacate al gusto
- Llevamos nuestra tlayudas al asador (también se puede hacer en un comal de lata en la estufa)
- Después de calentar un momento la tortilla, la cerramos y mantenemos en el calor volteando hasta que la tortilla se dore y listo
As your experience and also self-confidence expands, you will certainly find that you have extra natural control over your diet plan and also adapt your diet regimen to your individual preferences gradually. Whether you wish to serve a dish that uses less or even more active ingredients or is a little more or less zesty, you can make straightforward adjustments to accomplish this objective. To put it simply, begin making your recipes on time. When it comes to basic food preparation abilities for novices you do not need to discover them yet just if you understand some straightforward cooking strategies.
This isn't a full overview to fast and also simple lunch recipes but its great something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious meals for your family without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that's going to wrap it up for this special food Simple Way to Prepare Award-winning Tlayudas de tinga de pollo oaxaqueñas. Thank you very much for your time. I'm confident you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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